Followers

our relation

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Saturday, 5 January 2013

...jika awak tiada lagi...

Assalamualaikum!
okay, di sebabkan az takleh tido.adakah az sudah tidur tadi?az rasa az tak tidur lagi.tapi entah lah.az pon lupa -.-

alkisahnya..entah kenapa tetiba hati rasa sebak sesangat. tengok gambar mama ngan abah kat facebook.berderai air mata.KENAPA? rindu mereka.mama kebelakangan ni tak berapa sihat.rindu gurauan mama, gelak ketawa dan lawak2 dari mama.ok, air mata berderai kembali.

bukan senang nak kekalkan suatu emosi ye.ia mengambil satu masa yang agak lama untuk stabilkan.cewah!

yang keduanya, entah kenapa, tiba-tiba az terfikir seandainya Allah lebih sayangkan si dia..dan ambil dia terlebih dahulu dari aku macam mana?boleh ke aku hadapi?mesti anda tak faham kan maksud az?maksud az, andai suatu hari nanti, Allah ambil nyawa mr. Panda dahulu sebelum az.adakah az mampu untuk teruskan kehidupan seperti biasa? mesti susah..
seriously, mana tahu tetiba dapat call menyatakan bahawa dia telah tiada, melihat dia dibaluti kain putih,,Ya Allah...luluh hati rasa..

pastu membayangkan detik-detik tanpa si dia..kenapa az terfikir macam ni?
1) setiap kali az nak beli kasut, az akan pastikan, dia yang pilihkan kasut mana yang sesuai.
2) setiap kali az nak beli baju kemeja, sweater or pakaian lah, az akan bawa dia pergi shopping untuk dia sendiri pilih mana yang sesuai.
3) kalau nak beli handbag, dia yang akan pilih mana yang terbaik.
4) kalau az sedih teringat kisah lama, dia sedia mendengar dan meminjamkan bahu untuk dibasahkan air mata.
5) kalau az moody, dia buat cool je.dan akan pujuk walau dia tahu tak lut pon pujukan tu.
6) dia sentiasa ada ketika az perlukan dia saat terdesak.

pada az, dia sangat sempurna, bertanggungjawab, dan berkeyakinan tinggi. tapi kalau az dah takde dia selamanya...
mampu ke az berdikari tanpa bantuan dia?walau berjauhan pon, az dah rasa macam orang gila.inikan pula selamanya..

ok lah..melalut pulak karang.nak pergi tidur.baru rasa mengantuk. :)

2 comments:

Post a Comment

HEARTBEAT