Followers

our relation

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Sunday, 18 November 2012

BOIKOT!!

 ASSALAMUALAIKUM :)
"Mohon sape2 yg berkobar2 nak boikot barangan Yahudi kat Facebook ni delete account Facebook anda sekelian. Facebook adalah syarikat kepunyaan seorang Yahudi. Jgn pakai internet jugak. ARPANET (model utk internet) adalah ciptaan org Israel. Sekian. :D" - @techsupremo
berikut merupakan post abang nazri semalam.aku tak sentap pon.malahan aku sokong dengan ayat dia. bukan niat nak berpolitik...dan aku masih waras lagi dengan pegangan agama aku.tapi tahukah kita yang walau dengan internet sekali pon, kita tetap di kira menyumbang kepada yahudi? PRAY FOR GAZA, PALESTINE. ye, aku sentiasa mendoakan saudara ku di sana..semoga Allah sentiasa membantu mereka..

2nd point, *ah!! dah start debat yang dah berkurun aku tinggalkan*
boikot Macdonals Malaysia, tahukah kamu, ekonomi Malaysia yang akan lumpuh kalau kita boikot barangan Nestle, Macdonals dan sebagainya?tentu anda tidak memikirkannya...kebanyakan mereka adalah pengeluar dari Malaysia sendiri. BUATAN MALAYSIA ye.kenapa mesti boikot?pelik lah..camtu kita sokong barang kat KEDAI 1 MALAYSIA lah! nak?best ape! kita tak tahu pon sumber dari mana.semua jenama 1 MALAYSIA. padan muka angpa. *eh, sasul pulak*



here's are statement from McDonald Malaysia

 so kawan2.....fikir2 kan lah

Friday, 16 November 2012

wedding theme

sudah lama tak update blog secara fully kan? biasa update ayat jiwang saje. berdasarkan tajuk post aku hari ni..bukan lah nak bagitahu korang yang aku dah nak kahwin..
tapi sebenarnya kami masih merancang...sebab family aku belom membenarkan aku berkahwin selagi aku belum mengambil ijazah...

al-maklumlah..mama meletakkan harapan yang tinggi pada aku untuk meyambung pelajaran di peringkat ijazah..walaupun aku anak yang ke-2 dari pada 3 orang puteri kepada Encik Azizan dan Puan Kalsom, maka sudah jadi tanggungjawab aku kepada keluarga untuk menunaikannuya..

ok, kembali pada topik entry pada kali ni. awal tahun ni aku ade buat entry pasal tema perkahwinan aku.tapi nampak gayanya macam dalam proses persetujuan Encik Panda...alahai Encik Panda..awat la payah sangat ang ni nak wat keputusan.. > klik sini untuk entry sebelum ini <

oleh itu, tema kedua kami adalah..............

BROWN & PURPLE

dah boleh bayangkan ke belom ni warna tu?okay2..nak bagi clear sikit warna gabungan tu macam mana...
ni antara gambar yang mungkin bakal kami tempah untuk wedding nanti..


sweetkan warna ni?



okay lah.part yang paling susah sekali adalah baju pengantin..Encik Panda tak respond lagi pasal jenis baju dia. 


ah nice dress is it? tapi yang warna putih tu tukar warna koko lembut. okay, lelaki pulak?


so special kan?tapi orang tu pakai warna kelabu..tapi korang tukar warna kelabu ke warna koko lembut.macam gambar yang dia mention brown tu. *wink2*

lawa tak? mungkin dengan entry kali ni boleh bagi idea pada pembaca blog yang masih takde idea untuk wedding nanti. aku ni sekadar berangan sahaje.hahaha...

anyway, takat ni sahaja entry blog kali ni. harap Encik Panda suka dengan kombinasi warna ni...

kalau ada apa-apa cadangan boleh kongsi bersama :)

Wednesday, 14 November 2012

aku jatuh cinta


bila mata bertemu mata, hati rasa tak menentu,
pabila dia datang dekat dan rapat dengan ku...degupan jantungku semakin laju..
tidak terkata saat itu..luahan rasa sayangnya kepadaku..
membuat aku kaku membisu..
dalam kegelisahan, aku mencari satu ayat untuk membalas katanya itu..

hari demi hari silih berganti, hubungan kami seperti merpati dua sejoli..
ada kala kami kesibukan dengan rutin sehari..langsung tidak sempat bertemu mahupun bermesej, telefon...
di situ terselit rasa rindu di hati..hanya di luah dalam mimpi...
lantas bangun, tersenyum sendiri...

beberapa lama aku diam kan diri..menutup hati yang di lukai..
kehadiran dirinya ibarat pengganti..kehilangan dua jejaka idaman hati..lalu di gabungkan dalam diri si pengganti.
tiada kata manis yang di ungkapnya, tiada janji manis di berikan oleh nya, hanya kata semangat sebagai pembakar semangat di jiwa, yang hampir lupus di tenggelam sengsara..
kehadiran dia membuat aku bahagia,
ku lupa derita, ku lupa sengsara..ku berharap ia bukan sementara, 
aku hanya ingin kau menjadi cinta terakhirku..

tulus ikhlas: azrina azizan

p/s: dear my beloved fiance, i love u more than a words, i'm flying up high with u..thanks for the most sweetness memory that you gave to me.and thanks for accepting me as who i am..i am deeply fall in love with you.
i miss you so much!

HEARTBEAT