Followers

our relation

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Wednesday, 2 May 2012

28/4/2012 - ada apa dengan tarikh itu?

Assalamualaikum...

sudah sekian lama nya entry tidak di tulis kerana sibuk dengan task untuk latihan industri *tapi tak sibuk mana pun*...baiklah, menaipnya saya di entry pada hari ini adalah kerana ingin saya update kisah saya. yuhuu...

pada 28/4/2012 bersamaan hari Sabtu, saya, si buah hati dan juga beby saya telah menjalankan diri di sekitar Kuala Lumpur. dengan hanya parking motor tersayang di LRT Taman Melati, kami menaiki pengangkutan awam untuk ke sana kemari. hal demikian kerana kami di maklumkan ada demostrasi BERSIH 3.0.

tapi apa yang kami pelik nya, kalau anda rasa banyak bantah kerajaan, kenapa anda naik pengangkutan yang kerajaan sedia kan untuk ke tempat tu?HA! jalan lah kaki..ape lagi?? *pada ketika itu, benda tu yang saya fikir, lepas baca di facebook, rupa nya mereka minta benda2 ni je ha...:-

1. Pilihanraya yang bersih

2. Reformasi undi pos

3. Pengunaan dakwat kekal

4. Tempoh minimum 21 hari untuk kempen

5. Akses kepada media yang adil

6. Mengukuhkan institusi umum i.e Makamah, peguam negara, MACC, polis, etc

7. Hentikan korupsi

akan tetapi, apa yang kita lihat di hari demostrasi terbabit adalah benda lain *sigh*
ok! tutup cerita!

semasa naik train LRT dari Taman Melati, kami bercadang nak naik coach belakang. sesampai je train tu, belakang penuhhhh KUNING! *ape itu? haa..baju encik BERSIH 3.0 lah*

saya terus tarik si buah hati dan beby saya naik coach tengah.kemudian semua pandang si buah hati saya..kesian dia.nak tahu KENAPA? sebab dia pakai baju warna kuning.bhahah *gelak gegulingan* sampai kat station Wangsa Maju, si dia yang khusyuk main game fruit slice, terus memandang saya dan bisik,

si buah hati: awak, kejap lagi kita turun kejap boleh tak?
saya: kenape?
si buah hati: nak pakai sweater, semua orang pandang saya lah..
saya: pakai je dekat sini *sambil tahan gelak*
si buah hati: em yelah! 

see! baju dia kuning!

destinasi pertama, cari kasut saya! sampai je dekat sungai wang, saya membebel dekat si dia suruh cari kasut, bape banyak kedai kasut entah kami pergi, dan akhirnya, dia tunjuk kedai VINCI, my favret shop for shoes. ada SALE pulak tu! ape lagi..lajuuuu je tarik si buah hati.opss..tertinggal beby saya kat belakang.maaf sayang! ok, kali ni baru jumpa kasut yang berkenan di hati.


 p/s: kalau nak beli kasut, saya suka tarik si buah hati sebab dia je yang tahu pilih kasut untuk saya. bila dia takde, saya menangis sebab tak reti pilih kasut.



KASUT? done!!

2nd destination: middle board for my blackberry!

my old middle board:


my new middle board:




beli dekat low yat. rm70! mahal kan?dah tu je budjet saya ada..nak letak lagi rendah lau ikotkan hati..tapi kang tade untung lak encik cina tu.hee..thanks ha bos! :)

MIDDLE BOARD? done!

okay dah habis berjalan dengan membeli barang saye nak, ok, time to eat! perot suda kereokkk...ouch!


MAKAN? done! *MCDONALDS~~

last thing we did is........................
.........................
........................
.............
.........
..
.



HD! its movie time lah! BATTLESHIP.
okay, maybe saya adalah orang terakhir yang menonton wayang itu berbanding housemate saya. sedih gila!
tapi seriously, best! alangkah indah nya kalau dapat menonton 3D.tapi pukul 9 malam..tak boleh..mama marah :'(

dan akhirnya berjalan pulang ke KLCC, merentasi walkway baru yang menghubungkan KLCC dan Pavilion Tower, bukit bintang dan bangunan sekitarnya...kalau dahulu kita jalan di bawah matahari, meredah hujan dan juga menghirup debu-debu sekitar, sekarang, ikot jambatan dalam aircond lagi tu. kelasss kau nyah!



ok! apa pun, thanks to both my bestfriend! haha..bopren pon boleh jadi bestfriend tau.jangan tak tahu.. :)
thanks to my baby so much! *UMI NAZHATUL MADIHA BINTI AHMADI*
she's my love! yaww!! bukan lesbo lah! bagi saya, dia amanah dari arwah papa Ahmadi untuk saya jaga dia dan berkawan baik dengan dia. tanak gaduh2..saya pegang amanah arwah papa dengan mama dia untuk jaga dia elok2..sebab tu saya selalu panggil dia baby saye.sebab saya sayang sangat dekat dia. :)

ok, till here story sepanjang lebar saya. nak sambung buat report! latihan industri dah nak habis! yahoo~~~

Salam 1 Malaysia..

2 comments:

Post a Comment

HEARTBEAT