Followers

our relation

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Friday, 30 December 2011

13 Langkah Menghilangkan Mengantuk

Di sini terdapat beberapa langkah senaman yang boleh menghilangkan rasa mengantuk dan tekanan. Kepada mereka yang selalu rasa mengantuk ataupun tengah mengalami tekanan, Sila ikuti dan lakukan senaman ini. Selamat Mencuba!!
LANGKAH 1
Ini adalah ala taichi sikit la… sebagai permulaan untuk memanaskan badan..
LANGKAH 2
Tiru la macam ni… untuk melegakan bahu dan leher anda..
LANGKAH 3
wa..wa..aaa
LANGKAH 4
Gerak kekanan kemudian ke kiri..
LANGKAH 5
Gerak ke kiri kemudian ke kanan. Ikut sahajalah… jangan terpusing kepala sudah la..
LANGKAH 6
Tepuk kuat kuat kat dahi.. Ini untuk menghilangkan mengantuk..
LANGKAH 7
Selepas itu buat gerakan tangan dan badan… buat macam gembira je..
LANGKAH 8
Kemudian goyang-goyangkan kaki dan badan sedikit… Lakukan seperti kita tiada masalah…
LANGKAH 9
Lakukan secara agresif pula… Jangan peduli apa orang lain kata..
LANGKAH 10
Hilangkan semua tekanan…
LANGKAH 11
pusingkan kepala…
LANGKAH 12
tengok muka kat cermin sambil goyang2.. lawa tak…
LANGKAH 13
Akhir sekali lakukan joget kucing…
————–
Sekian….SELAMAT MENCUBA!!!!!!

Saturday, 17 December 2011

RELATIONSHIP!

ok, actually macam tak percaya je! semalam saje-saje az buat status relationship dengan dia! kemudian, malam tu:
ni dari facebook dia..

ni dr timeline facebook az
ok! mesti korang akan kata "SO?"
haha..suka hati az lah! takdelah.macam ni, relation kami ni dah lama dah...
cuma tak mention dekat fb je.
bukan apa, sebenarnya..dulu dia tak bagi az buat status relationship ni.
alasan dia, sebab sedara dia ramai dalam fb dia.so, az faham lah keadaan dia...
malam semalam (khamis) tah knape, az memain je buat ni, nak tengok reaksi dia, sekali... WOW!! respon yang mengejut! terus call dia.
guess what did he said to me??
"saye sayang awak sangat2..."
so sweet....terima kasih sayang =)
he is so different than others.walaupun kami kerap ade selisih faham.
tapi kami happy dengan keadaan kami. az selesa dengan dia.
dia buat az rasa semangat untuk capai cita-cita dan kejar masa hadapan. 
tak macam sesetengah pasangan. 
thanks gendot! hakhak! lebiu! 

Tuesday, 13 December 2011

awak.....

awak, 


awak nak semua nmpak perfect kan?
tapi awak tak pernah sedar yang saye tak mampu sesempurna itu.


awak selalu marah saya..
awak tahu tak, setiap kali awak marah saya, menitis air mata saya terkilan.walau kekadang ia salah saya, saye akui dan minta maaf sangat.tapi bila benda tu takde kne mngena dengan saye, saye terkilan dan seolah-olah awak buat saya macam takde perasaan je...


awak, awak sentiasa nak saya dengar kata kan? 
tapi awak tak pernah sedar selama ni saya dengar kata awak. cuma saya tipu awak sebab nak bermanja.


awak nak saya disiplinkan diri kan?
tapi awak tak pernah sedar yang slama ni saya dah disiplinkan diri tanpa beritahu awak.


awak sentiasa nak terbaik dari saya kan?
tapi awak tak pernah sedar saya sentiasa berikan yang terbaik untuk awak.cuma bukan depan awak.


awak sentiasa nasihat saye.nak saya dengar kan?
saya memberontak buat2 tak nak dengar kata awak.padahal saya dengar nasihat awak.dan saya sentiasa ingatkan pada diri.cuma awak je tak tahu.




awak kata awak akn sentiasa ada disamping saya bila saye sedih dan perlukan awak kan?
hakikatnya, awak tak dapat ada pun ketika saya perlukan awak. malah awak tambahkan lagi perasaan sedih tu jadi berlipat-lipat ganda.dan akhirnya saya sunyi tanpa sesiapa memahami..


awak kata awak sayang saya kan?
tapi kenapa awak macam nak taknak je dengan saya eh?awak dah bosan ke?maaflah..saya tak macam 
awek bestfriend awak tu. awek dia perfect...pandai, lawa, berduit, dak UiTM, kurus, tinggi..


awak kata tanak lukakan hati saya kan? mesej tu dulu sy simpan.sekarang dah hilang.tapi sy simpan dalam ingatan saye...
awak tahu tak, awak banyak sakitkan hati saye, awak selalu buat saye menangis..tapi awak tak pernah pujuk saya. kekadang saye rasa tak penting je dalam hidup awak.knape ye?


awak, awak ckp sy ni kerek la, suka membebel lah macam2 awak kutuk saya..
saye tahu.cuma buat2 tak tahu je..
awak tak pernah sedar yang slama ni saya tak pernah kutuk awak. sy puji awak. bagi saya, awak terbaik dalam hidup saya.ternyata saya silap..bodoh nya saya...


awak, tiap kali kita ada masalah, saye sentiasa tunggu dekat dengan handfone saya.
kot2 awak ada mesej ke, call ke.saya tunggu sampai saya tak tido.dah akhirnya, smpai ke esok awak tak call saya.saya pun tertido..


awak, hari tu, saya hampir xcident. saya tak bagi tahu awak sebab takot awak risau. 

crying tonight

Ya ALLAH...
kuatkan hati aku....



Friday, 9 December 2011

Berjauhan dengan mu, buatku menangis

Salam Sejahtera buat blog-walker!

ok this morning, nak membebel luah hati sedih.sebab, az akan berjauhan dengan buah hati az dalam jangka masa setahun. betol ke ape yang akan berlaku kat az slama setahun ni? berjauhan dengan si dia...ARGHHHH!!!

tak biasa! tp dia kata biasakan...dia suruh belajar untuk berjauhan walaupun lama masa tu.. knape kna berjauhan?sebab, bln 12 ni, az akan mula dah latihan industri (praktikal) kat Leisure Commerce Square, Bandar Sunway. dia pulak, kat Kulim, study, bln 6 pulak, az kat Penang, dye dkat KL ni, praktikal...

mama ade cakap, "lepas ni setahun lah tu berjauhan, padan muka!"

lepas mama cakap tu, az terkedu skejap..time tu tengah khusyuk urut mama.tiba-tiba jd slow plak urut mama.sedih rasa hati.memang lah boleh jumpa bila dia balik ampang nanti, tp bila...masing2 sibuk..



tadi skype dengan dye, nak nangis bila dia cakap macam ni:
 sy mmg nmpak diam jee..
 tp sy bnyak kali pk daa
 cane klo sy jauh ngan awak..
 nak slalu ad ngan awak 
sy sayang awak jgak..
sy ta curang..
sy sayang awak sorg je..
awak sorg je
mngkn nnti akn bnyak bnde boleh kite pljari bile berjauhan..
n yg pnting..
bile kite da brsama hngga akhir hayat..

hmpir menitis air mata fikir kami ade masa sminggu utk spent masa bersama..lepas ni mungkin berbulan tak jumpa..tak sanggup nya...awak, selama ni sy tak kesah pun berjauh dengan boyfren...tp sejak awak hadir dalam hidup saya, awak buat saya tak nak berpisah dengan awak..walaupun seketika. sebab awak sentiasa buat saya gembira, bahagia dan tenang bila saya tengah kusut. awak cool je bila saya tengah marah. kadang2 awak macam nak gelakkan saya pun ada.takpe.sekurang-kurang nya awak tahu buat saya bahagia bersama awak.

tapi....jarak jauh kita ni...hmmm..takpe awak! sy akan semangat untuk tempuh hingga satu masa yang mengikat saya sebagai isteri awak yang sah.


awak, sepanjang awak kat sana, saya akan cuba masak makanan favret awak tau! lepastu, bile awak balik, sy buatkan, awak rasa tau masakan saya utk awak. saye tak pernah masak untuk sesiapa sebelum ni..dengan awak je...saya pun tak tahu kenapa.  :)

awak, rajin2 lah baca update blog saya kalau awak rindu tau.sebab saya akan luah segala pasal awak dekat sini. :)

Tuesday, 6 December 2011

about my heart

di pagi ini, az ber 'blog-walking' pasal "tanda lelaki sayang".
apa yang buat az terdetik untuk blog-walking ni sebab kebelakangan ni, boyfie az berubah sangat...

dulu dia ni mcm sombong skit..kerek2...pastu dia ni dah tau az ni panas baran, lagi mau cari pasal..
pastu jarang message, call tu biase lah, gaduh2 hal kecik, sometimes dua ni manja jugak.comel je...
tapi sekarang dah lain dah... dia makin manja, sweet sangat. he is superb awesome i ever have.

ok, here's a little about him.
ABDUL AZIZ MOCHLIS
age: 19 years turns 20 next year
lives: Bandar Baru Ampang
work: full-time STUDENT
studied: Diploma in Accountancy
Polytechnic : Politeknik Tuanku Sultanah Bahiyah
birthday: 29 Jan 1992

sikit je boleh cerita punnn..lebih2 kang dia bising pulak! 

dia tak putih pun, takde lah handsome sangat macam boyfie member2 saye tu. tp pada pndangan az la...
he is superb handsome, cute and most romantic guy. walaupun dia ni perokok, tapi dia mcm faham situation bila dia boleh smoke and bile tak boleh..dan biasanya dia mintak kebenaran dlu.kadang2 je dia curik2 merokok! nak tau sebab ape az benarkan walaupun hakikatnya az tak suka pada perokok? sebab dia ni seorang pembersih :)  ini yang buat az attract sangat kat dia. dia pndai jaga penampilan diri, termasuk membebel kat awek dia ni..haha...
dia slalu marah az bila az lewat mandi, lewat makan, and dia always ada dengan az bila az susah, bila az senang, bila az sedih dan gembira. dia ni tak perfect mana pun. dan az di samping dia untuk buat kehidupan dia perfect.

pasal relation, kitorang sendiri tak tahu bila bermulanya hubungan ni. sebab cinta tu hadir dengan sendiri nya. bermula dengan sebagai kawan, kemudian kawan baik..sekarang teman istimewa. semoga hingga ke akhir hayat hubungan ini.

walaupun kami nampak sama, hakikat nya, ada bnyak perbezaan antara kami yang orang lain tak tahu.. 
smpai sini dlu celoteh pasal si dia ni. nak sleep pulak. takot kantoi tido lewat :)

p/s: sayang, if awak baca lah kan, saye nak awak tau yang awak the best in my life!



Sifat Lelaki bila Sayang Perempuan



dia ambil berat pada kamu..
mungkin lelaki ambil berat pada semua perempuan..
mungkin itu sudah sifat lelaki yang menjadi tulang belakang kaum perempuan..
tapi pernah kaum perempuan sedar cara lelaki yang betul-betul ambil berat pada mereka?
lelaki akan sentiasa fikir bukanbukan atau negative kepada sesuatu jika hati mereka pada seseorang perempuan itu..
lelaki akan marah bila mesej atau call tak diangkat atau dibalas?
itu sebab lelaki itu sedang berfikiran negative..
risau akan sesuatu terjadi pada si perempuan..
lagilagi bila pulang kerja/kelas berseorangan..
menaiki teksi berseorangan..
tapi banyak kaum perempuan sangka sikap ini mahu kongkong hidup si perempuan..


lelaki sering menyuruh si perempuan belajar memasak..
bukan sebab lelaki tak reti masak..
bukan sebab masa dah kahwin perempuan kena masak segala menda..
bukan sebab lelaki ni perlekehkan macam mane ni perempuan tak reti masak?
tapi sebab mahu si perempuan nampak lebih sempurna..
sempurna depan mak ayah..
kan lagi manis kalau si perempuan pandai masak..
bukan sebab ape..
untuk ambil hati semua orang..
tapi perempuan selalu sangka permintaan ini untuk lelaki jadi raja di rumah nanti..


lelaki suruh berjimat jangan kuat shopping..
bukan sebab nak perempuan spend duit tu kat lelaki..
bukan sebab lelaki nak hadiah yang mahal untuk birthday..
sebab perempuan selalu fikir lelaki punye hadiah birthday mahal..
bukan sebab nak itu nak ini..
tapi sebab nak perempuan ade masa depan..
nanti dah kahwin tak perlu harap duit lelaki..
bukan kedekut..
cuma mahu perempuan berjaga..
tapi perempuan selalu fikir lelaki suruh simpan duit utk tolong buat duit hantaran kahwin..


lelaki lebih cemburu..
kalau perempuan perasan akan menda nih mungkin akan tahu..
lelaki lebih cenderung untuk merasa cemburu terhadap pasangan..
bukan sebab poyo atau lawan kaum perempuan punye cemburu..
tapi lelaki akan cemburu lebih bila dia dah mula sayang akan perempuan itu..
buat itu tak boleh buat ini tak boleh..
tapi yang lelaki boleh buat pulak kan?
bukan nak tunjuk kuasa tapi lelaki lebih tahu apa yang terbaik utk pasangan dia..
nak contoh untuk ini?
mat rempit bawak cikaro kesana kesini dengan dia..
tapi bila awek dia nak ikot dia tak bagi..
bukan sebab nak curang tapi sebab kalau bawak awek,awek tu nanti kena kekah..
so awek dudok rumah dengan mak lagi selamat..
tapi perempuan selalu fikir lelaki buat mcm tu sebab nak kongkong..



Thursday, 1 December 2011

buat insan dihati




HEARTBEAT