Followers

our relation

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Monday, 15 August 2011

TOPIK: Membahan orang :)


best ke membahan orang nih ? .


-apa manfaaat ? .

-motif anda membahan orang tuk apa ? . (gila glamor, tunjuk 
macho , or what ?)


-hebat sangat ke membahan orang ni ? .

~cuba korang kongsi sikit~



. situasi pertama :


~si A sedang menerangkan formula untuk kawan2 yang tak bape nak paham . tiba2 suara dari arah belakang . . . .

"tu dy !, pelajar cemerlang la katakan . . . ."


(perlu ke cakap macam tu ?)




. situasi kedua :


~si B telah dipilih untuk mewakili sekolah dalam olahraga . ada 
plak cakap belakang . . . .


"biasa la dy . anak emas cikgu la katakan . memang la dy je 
terpilih . . . . ."


(WTF, tak terpikirkah korang yang si B terpilih atas usahanya 
sendiri ?)




. tak paham ngan perangai manusia yang memang tak boleh 
tengok orang lain senang sikit .


. ade je na condem2 .


. cuba lah korang pikir positif sikit .


. pelik towl ngan sikap manusia ni .


‎. nak tanye jelah kan .

. apa motif sebenar seorang yang suka membahan ni ? .

1. nak tunjuk terer ? .

2. nak tunjuk yang kita ni lebih hebat ? .

3. jelez/cemburu ? .

4. tak boleh tengok orang lebih daripada kita ? .



(pelik2) 



‎. tak pikir ke perasaan seseorang yang kena bahan tu ? .
. apa kesalahan dy sampai kita nak memperlekeh an dy ? .
. besar sangat ke kesalahan dy sampai kita sanggup buat macam tu ? .
. apa kebaikan yang kita dapat ? .
. penting ke bahan membahan ni ? . (kalau untuk kesedaran yang positif takpe la)

. cuba buktikan pada saya ! .
. saya cabar anda ! .



credit to: edy si teman rumah    (klik untuk ke blog dye!)





2 comments:

Post a Comment

HEARTBEAT