Followers

our relation

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Monday, 15 August 2011

TOPIK: Membahan orang :)


best ke membahan orang nih ? .


-apa manfaaat ? .

-motif anda membahan orang tuk apa ? . (gila glamor, tunjuk 
macho , or what ?)


-hebat sangat ke membahan orang ni ? .

~cuba korang kongsi sikit~



. situasi pertama :


~si A sedang menerangkan formula untuk kawan2 yang tak bape nak paham . tiba2 suara dari arah belakang . . . .

"tu dy !, pelajar cemerlang la katakan . . . ."


(perlu ke cakap macam tu ?)




. situasi kedua :


~si B telah dipilih untuk mewakili sekolah dalam olahraga . ada 
plak cakap belakang . . . .


"biasa la dy . anak emas cikgu la katakan . memang la dy je 
terpilih . . . . ."


(WTF, tak terpikirkah korang yang si B terpilih atas usahanya 
sendiri ?)




. tak paham ngan perangai manusia yang memang tak boleh 
tengok orang lain senang sikit .


. ade je na condem2 .


. cuba lah korang pikir positif sikit .


. pelik towl ngan sikap manusia ni .


‎. nak tanye jelah kan .

. apa motif sebenar seorang yang suka membahan ni ? .

1. nak tunjuk terer ? .

2. nak tunjuk yang kita ni lebih hebat ? .

3. jelez/cemburu ? .

4. tak boleh tengok orang lebih daripada kita ? .



(pelik2) 



‎. tak pikir ke perasaan seseorang yang kena bahan tu ? .
. apa kesalahan dy sampai kita nak memperlekeh an dy ? .
. besar sangat ke kesalahan dy sampai kita sanggup buat macam tu ? .
. apa kebaikan yang kita dapat ? .
. penting ke bahan membahan ni ? . (kalau untuk kesedaran yang positif takpe la)

. cuba buktikan pada saya ! .
. saya cabar anda ! .



credit to: edy si teman rumah    (klik untuk ke blog dye!)





Sunday, 14 August 2011

BEA berbuka puasa


BEA (bun, edy dan ann)
singkatan nama tiga sahabat yang sering bersama :)

hari ini kami berbuka bersama (09 Ogos 2011)
berbuka di KFC dekat Jusco Seberang Perai
memula tu sebab nak study
kemudian sambil tu berbuka sekali lah

here we are!!!
makanan saye!  :)

penuh meja dengan sos je :P
selepas makan, kami pergi shopping!
tapi tak beli ape-ape pun  =P



sekadar cuba dekat cermin je
ni la bun dan edy! HAHA
setelah penat, kami pon pualang ke rumah :)
nanti saye masokkan lagi ye entry lain plak

-the end-

Sunday, 7 August 2011

perempuan dan lelaki saling condemn





perempuan,
xhilangnya cantik awk tu klau xpakai tudung.
malah awk akn nmpak lbih menarik n bergaya tanpa freehair.
berubah la.
kami lelaki xnak ada dosa tgk perempuan x bertudung.





lelaki,
xhilangnya macho awk tu klau xhisap rokok.
malah awk akn nmpak lbih hensem n wangi tnpa rokok.
berubah la.
kami perempuan xnak awk sakit.

Monday, 1 August 2011

keadaan malam ini

teiba tak tahu nak buat ape malam ni...


ini lah ape yang ade atas meja study saye!
huru-hara kan?makan pon tak jaga...


HEARTBEAT