Followers

our relation

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Thursday, 26 May 2011

Remix Song


Oh Tuhan
Tolonglah diriku
Aku sungguh menginginkan dia
Tuk mencintaiku
Dan mendampingiku
Di dalam hidupku ini

Bila cinta tak lagi untukku
Bila hati tak lagi padaku
Mengapa harus dia yang merebut dirimu

Bila aku tak baik untukmu
Dan bila dia bahagia dirimu
Aku kan pergi meski hati tak akan rela


kecewa macam hati ni

Tak pernah ku fahami erti dirimu padaku
Tak pernah ku mengerti hadirmu untukku
Rasa yang pernah kau begi
Cinta yang telah kau beri

Menyesal ku akui tak terima cintamu
Dan kini engkau pergi meninggalkan hidupku
Terlambat ku akui berertinya dirimu
Dan kerna hanya dirimu yang sambut cinta
Penawar peritku

Bila kau jauh 
Aku selalu rindu
Bila kau ada
Hatikan berbunga

Mengapa kau pergi, Mengapa kau pergi
Di saat aku mulai mencintaimu,
berharap engkau jadi kekasih hatiku,
Malah kau pergi jauh dari hidupku,

Menyendiri lagi, Menyendiri lagi,
Di saat kau tinggalkan diriku pergi,
Tak pernah ada yang menhiasi hariku,
Di saat aku terbangun dari tidurku,

Saturday, 21 May 2011

terlambat menyintai mu dan ku sesalinya

ku cuba lupakan apa yang pernah terjadi...
kau kecewakan dan pergi tanpa memikirkan diri ini...
ape salah aku? ape silap aku?

kebelakangan ini..hati aku tak tentu..entah kenapa kenangan bersama kau terlintas difikiran sampai ganggu fokus kerjaku..aku ayik termenung sendirian masa time rehat...mungkin aku terlalu rindu?hati aku masih kecewa.mama cakap, takpelah angah.mungkin bukan jodoh angah.angah masih muda..belajar la dulu..kekadang ase sebak je bila mama cakap macam tu..walau pun mama tak tau sangat jalan cerita, cuma tau orang nye siapa, tp cara mama cakap tu buat hati aku sebak sangat...

aku mengaku aku ni bebal untuk lupakan seseorang yg pernah singgah dalam hati aku.eh silap.bukan bebal.tapi susah..orang kata aku ni degil utk lepaskan kenangan ngan dye...actually aku bukan ape, benda tu secara tiba2...korang tak faham ape yg aku alami..pedih, sakit, seksa sangat jiwa ni...ase mcm kne tikam2 je...

bile tgk dye ngan awek dye, aku ase cemburu sangat..hati aku mcm kne hiris ngan pisau, dada aku ni mcm kne hempap batu.beratt sangat..akhirnya mengalir air mata aku depan member baik aku sniri...tah lah...mungkin malam ni aku baru terasa nak luah ape dalam hati kot?aku harap dye tak bace.HAHA...


dear kau,
aku sukar nak lupekan kau.tp dapat chat ngan kau walau kejap je cukup buat aku hepy.tapi aku na cakap aku rindu dan sayangkan kau sebenarnye..tapi aku takot.sebab aku ni ego tinggi..kalau kau nak tau, aku slalu mengalah dengan kau..aku tak tau knape.kau buat aku belajar berdikari, kekadang kau ajar aku jadi diri sendiri, dan aku tak biasa tanpa kau di sisi...kau sentiasa dengan aku..maafkan aku sebab aku terlambat menyintai kau..akhirnya kau pergi disaat aku mulai menyintai kau.bodoh nye aku sebab tak nampak kau mase tu.tak terima kau mase tu..kini bialah kenangan je yg tinggal bersama aku walau ia bukan dirimu lagi.

adehh..menangis pulak aku neh.feeling plak malam ni...ini sekadar luahan perasaan je...

Cuti Semester

assalamualaikum..
buat semua pembaca, sorry sebab dah lama tak update blog ni sebab sibuk bekerja..part-time promoter sahaja.saje cari rezeki untuk tampung mase kat Penang nanti. sejak kerja ni..macam-macam gelagat manusia saye belajar.kelakar pon ade,tapi tu lah orang kata pengalaman.syukur sangat dapat kerja.rasa lega pon ade.sepanjang cuti semester ni, saye tekat na buat lesen motor.na abiskan smpai lesen P.harap lepas lah sebelum balik penang nanti.

sebenarnye tengah penat balik kerja ni.rasa macam ngantok nak tido pon ade...kerja ni memang letih.mama selalu pesan kerja elok2..takot ade orang dengki la ape la...yelah mama..angah ikot cakap mama. (anak yang baik) then mama ade jgak cakap, baru tahu macam mane abah penat2 balik kerja untuk cari rezeki kat keluarga..camtu la abah hari2 cari rezeki untuk anak2..pastu abah nyampuk.abah cakap takyah la cerita..dia tau sendiri lah tu..mama lak berdegil nak jugak bagi saye sedar...mama, angah sedar ma, bukan senang nak sara anak perempuan..

oklah..sebenarnye banyak cerita, tapi idea hilang.tak tau nak mula dari mana pon ade jugak...ok lah.selamat malam

Thursday, 5 May 2011

Realiti Percintaan



SEBELUM COUPLE... :)  
(time nak mengayat, baru nak start bercinta)

L : SY DA LMA TGGU SAAT INI..!!

P : AWK NK TGGALKN SY KE.??

L : TAK!! JGN PK CMTu.HUH.TAK MUNGKIN TERJADI..

P : AWK CNTAKN SY x??

L : YE! TIAP2 HR..

P : AWK PNAH TPU SY x??

L : x KNP AWK SALU TYE CMTU?

P : AWK AKAN CIUM SY x??

L : STIAP KALI DE PLUANG!!

P : AWK AKAN PUKUL SY x??

L : GILA KE? SY BKN LKI CMTU.!

P : BLEh SY PERCAYAKAN KN AWK?

L : YA.!!

P : SyG!


SELEPAS COUPLE ; BACE DR BWAH HINGGA ATAS...

Wednesday, 4 May 2011

cara melupakan seseorang

1)          Jika anda baru ptus cinta ataupun yg skutu dgnya smmgnya anda akn bsedih.itu adlah normal.yg jdi xnormalnya bila anda wat2 xsdih kononnya nk tnjuk anda kuat yg anda bley lpakan ssowg itu dgn mdah.walaupun ada yg kuat tp xrmai yg kuat utk lupakan ssowg yg dcntai itu.kalu anda sdih utk lpakn ssowg yg dcntai itu kluarkn ia dgn spnuh hati.xpun menangislah sepuas hati anda lama kelamaan anda akn brsa lega skit slpas bbrapa hari.bila anda sdah biasa brsdih lama kelamaan anda akn mmbiarkan dia prgi n sudah boleh mlupakan dia.Tips: Susah nk menangis? Tengok la crite2 sedih ataupun dgr lgu2 cnte ke..hehe

2)          Kdang2 bla anda slalu dduk sowg2 anda akan selalu trbyg2kn ssowg yg anda suka itu.jdi makin susahlah utk lpakan ssowg itu.habis tu ap nk buat ek?.Snang je prgi cari kwn n jgn biarkan anda duduk ksowgan. Bla brsma kwn ni byk bnda yg anda bleh buat sprti borak2,ngupat,main ke, prgi jln2.prcyalh bla anda bsama dgn kwan2 anda akan slalu gmbra n lma kelamaan anda akn dpt mlpakan ssowg itu.tips: Carilah kwan yg bleh buat anda happy..macam saya ni ke..haha perasan..
      
3)          Sentiasa sibukkan diri anda dengan apa-apa aktiviti. Bila diri anda selalu sibuk maka fikiran anda pun akan menjadi sibuk juga. Anda buat la sesuatu aktiviti yang anda suka lakukan dan sentiasa sibukkan diri dengannya. Apabila fikiran anda sedang sibuk maka secara automatiknya anda tidak akan mempunyai masa untuk berfikir tentang ‘seseorang’ yang anda cuba lupakan dia!. Otak tengah buzy jadi anda tak ada masa nak fikir tentang seseorang itu. Tips: Sibukkan diri anda dengan aktiviti yang banyak mendapat pahala seperti sembahyang, baca al-Quran, berzikir dan banyak lagi.
     
4)          Anda kena elakkan atau jangan terus untuk berhubung dengan ‘seseorang’ yang anda mahu lupakan itu. Kalau anda masih dok terhegeh-hegeh hubungi dia lagi sampai bila-bila pun anda tidak akan dapat lupakan dia. Kalau boleh jangan ada faktor apa pun lagi yang boleh menyebabkan anda berhubung dengan dia seperti ym, facebook dan lain lagi. Bukan nak suruh putuskan hubungan silaturrahim tapi sekadar supaya anda dapat lupakan seseorang itu apabila tidak berhubung dengannya lagi. Tips: Berhubunglah dengan orang lain supaya anda boleh alihkan perhatian anda. Tak pun berhubung je dengan saya kat facebook dan ym saya senang..hehe
      
5)          Terimalah realiti yang anda perlu lupakan ‘seseorang’ dengan hati yang terbuka dan nekad. Berhentilah dari segala macam perkara seperti berharap, berangan, bermimpi atau yang seumpamanya. Realitinya yang anda mesti lupakan dia walau apa sekalipun. Jangan ada lagi didalam fikiran anda contohnya suatu hari nanti ke.. semua akan berubah ke..dia masih mahu kot..atau apa-apa jela. Anda perlu kuat untuk menghadapi realiti ni. Tips: Ingatlah yang hidup ini adalah realiti dan bukan fantasi ya..

Sebagai kesimpulannya melupakan seseorang yang kita suka amatlah sukar kerana ianya memerlukan semangat yang kuat untuk melakukannya. Ada banyak lagi cara untuk kita boleh lupakan seseorang itu yang saya ceritakan disini hanyalah sebahagiannya sahaja. Kalau masih tak boleh nak lupakan juga seseorang itu anda ingatlah kepada Allah selalu dan juga ibubapa kita sendiri. 

Pesan saya..
“Ingatlah hidup mesti diteruskan dan bukan untuk diratapi”.

Keadaan 'BERGAYUT'

Situasi-situasi yang berlaku ketika bergayut ngan bf/gf korang :

1.  Tepat pukul 11 atau 12 malam mesti korang dah pegang henset korang..Sama ada tunggu panggilan atau korang yang akan call! Ada yang akan SMS tanya "Bz ke tak? Nak call nih" .....

2.  Bila bergayut kadang2 tak kira tempat...Banyak port yang korang conquer.. Ada yang kat koridor..Ada yang depan pintu... Atas katil... Di meja study... Macam2... Masa ni dah tak kesah dah pukul 2 3 pagi pun sanggup gayut kat luar bilik asrama korang semata-mata dapat cakap ngan yang tersayang.... Kekasih punya hal, hantu2 dah tak takut dah!

3.  Bila gayut punya gayut sampai mengantuk tapi si kekasih nak cakap lagi... Cakap2 sampai terlena.. Besok pagi pakwe/makwe call kata " Semalam dah tido eh? I panggil tak sahut2".. Dah mengantuk tapi taknak gtau sebab xmau kecewakan dia...apa daaaa~~

4.  Tengah dok syok cakap telefon, tiba2 "tuuutt" call putus... Mula2 try call balik tak dapat.. Then check balance topup dah habis..Yang sang kekasih pun takde kredit.... Haa tyme ni la sibuk buat SOS topup la..Credit Advance la...Pi bilik kawan yang jual topup laaa...macam2...siap suruh ayah,mak, kakak dan abang pi topupkan..ish3!

5.  Bila syok dok gayut atas katil tiba2 roomate nak tido dah..."Alamak,takkan nak gayut depan dia! Nak gayut di luar takut...Kalau gayut depan dia,nanti dia dengar aku bermanja-manja ngan kekasih aku lak"  Bila dalam dilemma camni last choice ambik bantal cover!

6.  Masa awal-awal call cakap la benda harian yang dibuat...Makan apa...Jumpa sapa...Aktiviti menarik yang dibuat...Then masuk part 2 plak dalam perbualan iaitu part gaduh-gaduh manja lak... Then masuk part ke 3...part pujuk memujuk pulak...Last2 BAIK balik...Banyak part sungguh laaa...

7.  Kadang-kadang bila dah tak tahu nak cakap apa, pasang loudspeaker dan bagi roomate2 dengar sekali...Tyme ni semua pakat kerumun nak tanya soalan kat kekasih korang.. Nak menyibuk laa..nak mengusik laa... Nak buat Edisi Siasat laa... Yang roomate/kawan2 korang ketawa terbahak2 dengar kekasih kita bagi jawapan....

8.  Ada kes di mana tengah dok gayut then gaduh besar... Tyme ni (kalau perempuan memang menangis laaa) dan akan terus matikan telefon.. Haa mulalah pakwe ni call atau mesej si roomate korang supaya tolong bagi dia cakap ngan korang.... Tak pasal2 jadi orang tengah pulak....

9.  Bila akhir perbualan mestilah nak sebut " I LOVE YOU" atau " MISS YOU" tapi kita xsebut kuat-kuat...Malu kena ejek ngan roomate kalau dengar.....Oya, last sekali mesti ada "Mmmuuuaaahhh mmmuuaahhh" tu pun bagi kiss sesenyap mungkin... Malu punya pasal...tapi tetap nak bagi...

10.  Haaa...ini memang satu situasi yang mana2 couple pun akan alami... "Awak letaklah dulu..." "Tak Nak... Nak awak letak dulu..." "Ala..semalam saya dah letak.. Hari ni awak pulak letak!" "Ala...jom kita letak sama2 k?Awak kira la sampai 3" "OK....1...2....3..." Hmmm...sampai ke sudah tak letak2....

HEARTBEAT