Followers

our relation

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Saturday, 30 April 2011

saya suka awak

Saya suka awak
tiba2 dtg org ke-3
dtg pula kekasih lama
dihalang pula oleh org tua
kwn sendiri yg sailang
dlm diam bff pendam perasaan
ada pulak org kirim salam
bgn pagi dpt sms x dikenali "hi, leh
kenal"
awek tol plak minta num phone
lepak bistro awek dpn usha2
buka fb ada 117 gadis requests
yang penting saya suka awak.
hahaha sekian cerpen saya xD




yang ni, saye amek dari post abg zach.



Tuesday, 26 April 2011

tiba-tiba aku terdetik

cepat nya masa berlalu...nak tahu something tak?tetiba terasa macam nak check facebook dye.saje bace komen lama dan cari balik bila kali pertama kami kenal. 16 MEI 2010. Time hari guru dye add. tapi pejam celik, pejam celik..perkenalan kami tak sampai setahun lagi.tapi aku rasa macam dah setahun.maybe sebab aku terlalu akrab dengan dia.ahh...itu dulu.sekarang dah takde dah. kini aku menjalani kehidupan aku umpama dia tak pernah wujud.dan aku tak pernah jumpa dia di Penang ni.sekadar perkenalan singkat je kan? (sekadar menyedapkan hati.)  
bile bace balik komen status between dye ngan aku, aku rasa dekat sangat ngan dye.dye anggap aku macam adek dye.tapi aku ta kesah..tapi yang aku kesah lagi dye dekat ngan aku..makin aku knal dye kat Penang ni, makin timbul bibit percintaan.memang tak dapat dinafikan lagi.aku mula jatuh hati dan menyayangi dye.dye kasar, ego tinggi, tapi sampai suatu masa dye akan romantik mcm korang tak pernah imagine.walaupun benda tu dye buat kejap je.dye nampak comel sangat. seorang lelaki, berdada bidang, tinggi dye lebih kurang 18+ kot?sebab tinggi sangat. berat dye?erkk..aku tak tahu lah.sebab bagi aku dye gemok.tapi sekarang aku nampak dye dah kurus sikit.bagus lah.aku berharap sangat dye bahagia dengan insan yang dia pilih. sebab aku nak dye tahu yang aku sedia untuk lupakan dye  =) tapi dalam masa yang sama, aku rindukan persahabatan yang lama tu.sebab tu aku takut untuk bercinta. 
so, sekali aku dah bersahabat ngan kau, jangan pernah tanamkan rasa cinta kau pada aku. dan jangan pernah kau semaikan cintakau pada ku, usah kau rayu, usah kau beriharapan andai kau tak mampu tunaikan.kerana ia akan membuat aku derita.

-END-

Monday, 25 April 2011

10 Rules untuk Boyfriend si awek

Peraturan 1: 
Kalo ko sampai kat pagar umah aku pastu dok hon…hon, pastikan ko bawak barang yang nak dihantar..sebab ko takkan ambik ape2 atau sesapa.

Peraturan 2: 
Jangan pegang2 anak aku depan atau belakang aku. Ko boleh pandang dia, selagi mata ko tak merayau lebih dari paras leher anak aku. Kalo ko takleh jaga tangan ko dari dok pegang2 anak aku..kasi aku kerat tangan kau simpan kat umah buat koleksi.

Peraturan 3:
Aku tau skang nih fesyen budak2 pakai seluar londeh sampai nampak boxer atau spender. Aku ni open-minded, so aku takkan suruh ko pakai seluar tu elok2 cam manusia normal. Tapi, bagi memastikan yang seluar ko takkan terbukak atau dibukak semasa ber’dating’ ngan anak aku, aku akan pakai stapler gun kat dalam laci aku nih untuk lekatkan seluar ko kat pinggang.

Peraturan 4:
Aku rasa mesti ko tau pasal kempen seks ‘selamat’ yang omputih dok canang hari2 kat tv atau internet. Kalo tak pakai perlindungan cam kondom atau lain2, ko mungkin akan dapat penyakit yang mungkin membunuh ko satu hari nanti. Meh sini aku nak bagitau, kalo ngan anak aku ni, aku lah pelindung tuh..dan aku akan mendatangkan sakit kat tubuh badan ko dan kemungkinan besar akan bunuh ko jugak. Paham?

Peraturan 5:
Biasalah kalo ko nak berkenalan lebih baik ngan aku ni sebagai calon bapak mertua ko..ko nak berbual pasal politik, pasal sukan atau lain2 topik semasa. Aku takmo dengar semua tuh. 
Satu jer topik yang aku minat nak dengar:
>  bila ko nak antar anak aku balik ke umah ni semula? 
          Dan jawapan yang aku nak dengar cuma: “Awal.”

Peraturan 6: 
Aku rasa ko ni hensem, popular kat kolej/pejabat ko, banyak peluang nak dating ngan aweks2 lain yang lagi kiut-miut..aku takde hal ngan kelebihan ko tu..selagi anak aku pon ok dengan kepopularan ko. Tapi, sekali ko dah couple ngan anak aku, ko jangan pandai2 cari pompuan lain sampai la anak aku dah bosan ngan ko atau dia break-off ngan ko. Kalo ko wat anak aku nangis, aku pun akan wat ko nangis.

Peraturan 7:
Sementara ko menunggu anak aku bersiap, jangan dok mengeluh kalo dia bersiap lama sangat. Kalo ko nak orang yang punctual, ko leh dating ngan mat askar. Kalo ko bosan menunggu kat luar tu, tolong le wat ape yang patut, cam basuh keta aku atau cat pagar umah aku ni.

Peraturan 8:
Tempat2 berikut adalah dilarang sama sekali korang pergi dating; 
  • tempat yang ada katil, ada sofa, ada rumput atau apa2 tempat yang leh duduk2 atau baring2. 
  • tempat2 yang takde kehadiran orang tua, polis, tok imam. 
  • Tempat2 yang gelap. 
  • Tempat2 yang membolehkan korang berpegang tangan/menari atau bersukaria. 
  • Tempat2 yang panas sampai membuatkan anak aku terpaksa pakai tshirt takde lengan, pakai short skirt. 
  • Tempat yang sejuk sampai ko kena panaskan badan anak aku. 
  • Movie yang romantic, berunsurkan cium2 tu elakkan. Movie pasal seksa kubur atau hari kiamat dibolehkan.

Peraturan 9:
Jangan sekali-kali menipu aku. Aku ni nampak jer perut buncit, kepala hampir botak, tapi aku akan tau semua pergerakan ko dari spy2 aku. Kalo aku tanya ko nak pegi mana, dengan sapa lagi yang join ngan korang, ko ada satu peluang jer nak jawab dengan benar, tiada yang tak benar melainkan benar belaka. Aku ada satu senapang patah, satu cangkul dan lima ekar tanah yang penuh hutan kat belakang umah aku ni. Selalunya aku dok menembak khinzir kat situ. Kalo aku tembak kepala ko kat belakang tu, takde sapa yang nak tanye.

Peraturan 10:
Ko patut takut ngan aku ni..kalo boleh biar sampai sangat2 takut. Aku ni dok teringat2 lagi peristiwa bukit kepong. Sampai skang kalo ada orang datang umah senyap2 pastu dok berbual kat laman aku nak tembak..aku ingatkan komunis. Nanti dah abih dating, sampai kat pintu pagar, bukak pintu kereta dan angkat dua2 tangan ko tinggi2. Cakap dengan jelas “saya datang antar anak pakcik”. Pastu terus blah. Tak payah masuk minum teh. Kilauan matahari yang ko nampak kat tingkap umah aku ni ialah teropong senapang sniper aku.

4 jenis Lelaki yang akan muncul dalam hidup seorang Gadis

Akan ada empat ( 4 ) jenis lelaki yg akan muncul dalam hidup setiap perempuan :

Lelaki #1: Bestfriend 

Dia selalu ada disisi kita ,juga tak akan membiarkn kita bersedih. Selalu ambil berat dan prihatin tentang kita. Selalu memberi semangat kepada kita , tempat kita berkongsi cerita meluahkan perasaan ,sama - sama sedih dan sama - sama ketawa. Dia xpernah dan tidak akan mengkhianati persahabatan ini. 
" Jagalah dia baik - baik [ keep him ] "


Lelaki #2: Player

Kita xbole nk elak jatuh hati pada dia , apa yg dia buat semuanya baik dimata kita ,so dia buat kita float terawang awangan dan fikirkan bahawa dia Mr.Right kita then love him. Tapi akhirnya, kita dpt tahu dia mempermainkan kita , selama ini dia menipu kita , mempergunakan kita dan yg lagi teruk dia langsung tak kisah pasal kita.
" Lupakan dia [ forget him ] "



Lelaki#3: Musuh 

Dia lah org yg akan buat apa sahaja untuk menjatuhkan kita , memalukan kita , mempermainkan maruah kita dan apa sahaja yg dia lakukan semuanya adalah untuk membuat kita merasa diri kita kecil dan kurang yakin dengan diri sendiri.
" Jangan Pedulikan dia [ ignore him ] "
 


Lelaki #4: Kekasih [ Suami ]

Seperti  kawan baik kita . Dia juga melindungi kita menyayangi kita,rasanya selamat bila bersama dengannya . Kita bole berkongsi apa2 sahaja dengan dia dan yg paling penting dia telah melihat kekurangan kita tetapi masih sayang kita dan melihat kecantikan kita menerima diri kita seadanya. Selalu ada disisi kita walau macam manapun keadaannya.
" Cintailah dia [ love him ] "

putus teardrops on my guitar di saat aku mencintaimu jar of heart

AKU DUDUK SENDIRIAN DI KAMAR KU ,
MENANGIS KESEDIHAN KERNA MU ,
KAU TINGGALKAN AKU ,
KAU CARI YANG LAIN ,
TERGAMAK MU MEROBEK HATI KU .

i’ll bet she’s beautiful ,
that girl he talks about ,
and she’s got everything ,
that i have to live without .

MENGAPA KAU PERGI , MENGAPA KAU PERGI ,
DI SAAT AKU MULAI MENCINTAIMU ,
BERHARAP ENGKAU JADI KEKASIH HATIKU ,
MALAH KAU PERGI JAUH DARI HIDUPKU .

and who do you think you are ,
running ‘round leaving scars ,
collecting your jar of hearts ,
and tearing love apart ,
you’re gonna catch a cold ,
from the ice inside your soul ,
so don’t come back for me ,
don’t come back at all .

credit to my lil sister azira azizan

Saturday, 23 April 2011

unexpected person

pagi-pagi pukul 6 pagi lebih2..dapat mesej dari orang yang tak pernah aku jangka langsung.
style kot enset lama..
ayat dia?
"hye awak, bley knal? :)"  [siap ade smiley tak boleh blah tu..]
ku biarkan seketika..
mesej kedua masuk:
"azrina azizan right?"  [aik? macam mane mamat ni tahu name aku eh?]

disebabkan dia tahu nama, saye pon reply lah dengan penuh rasa musykil.
" who is this?" [cewah, cakap english]
macam saye ingat plak dye ni sape. entah sape2 tah.
maka, dia pon perkenalkan lah diri..
" ni z***"
"where did u get my number?" [soalan yang paling aku nak tawu jawapan dari dye]
" adek awak la, dye kn syg sye"
"eyuu..dye je.sy tak"
" yelah, awak pon same" 
" xcuse me.im not okay?anyway, what do u want?" 
"saje je, rindu kat u la" 
" gile eh?bye. assalamualaikum"
" la, kan, ni yg malas nak bgtau tadi" 
"abis awk nak sy buat ape?dr sy lyn awak merepek, baik sy tido je"
"ala, msg je la,kte kan da lame x msj, lagipon kte same-same budak elektrik kn? :D" 
" so, awak ni tade point betol.da la mintak number dr adek orang.ape tah..nyesal ade adek yang kenal awak"
"la, kang ckp kte x malu" 
"tau pun. =P nak tido ni........."
"yela, awak, awak nk x jad gf sye? :)" 
"tak!"
"why?" 
"saye tade feeling langsung"
mesej lanjut tak boleh nak bagitahu.sebab privacy untuk rakan2 lain. maaf semua.  :)
perkenalan pasal dia:
he is my ex-bf for sure. and i don't want him anymore.HAHA... no joke.
clash pon sudah lame..yang nak tahu sekarang kan...
asal la awak cari saye balik?awak ni tak serik lagi ke sakitkan hati orang?
just for ur remind to stay away from me   :)


ku izinkan kau pergi

knape perlu sedih kerana dia?
sedangkan dia bahagia bersama insan yang lain.
aku perlu melupakanya untuk kebaikan diriku.
kini aku merelakan pemergian kau bersamanya.
aku tidak memerlukan dirimu lagi.
kini aku perlukan sendirian.aku gembira bersama teman disamping ku.
bersama keluarga yang memerlukanku dan bersama taulan yang mengingatiku.
kini kau tiada lagi dalam hatiku.
walau ku cuba tuk melupakan mu adalah perkara yang mustahil dalam hidup ku.
melupakan insan yang pernah bertakhta sepenuhnya didalam hati ku.
maafkanlah diriku andai pernah membuat mu sakit hati dan termakan hati.
aku insan biasa yang memerlukan kasih sayang.
aku sedia untuk hadapi segalanya.

pergilah dikau wahai kasih yang pernah berada di hatiku..aku relakan perpisahan ini...

Final datang kembali

mereka ni buat saye gila beberapa hari sebelum final exam.HAHA...


keadaan ini berlaku selama 3-5 malam. keluar bersama orang yang berlainan pada tiap malam.bile dah bosan pada malam itu, kami akan lepak di mcd utuk study dan online.

tempat-tempat yang kami lawat pada malam hari yang sangat membosankan bile dah hari2 pergi adalah:
- Batu Feringgi
- Queensbay
- R&R Bagan Ajam
- Padang Kota Lama (main playground)
- Balik Pulau
- Sunway Carnival
- Karaoke
- McDonals (sebelah politeknik, kat area sunway, dekat area gurney)
- Plaza Gurney
- Naik Feri (rm 7.70)
- Jambatan Pualau Pinang (rm7)

dengan menaiki kenderaan yang dipandu oleh:
abg ewan, shawal rizal (kete sewa - kancil-)
aziz, zul dan kawan aziz (kete aziz -avandza-)

mase keluar ngan abg ewan tu kami pergi ber-4
memula dengan shawal, abg ewan, saye dan tieya. (on my birhday)
2nd outing with abg ewan, tie'ya, saye dan edy.
3rd outing kat mcd je. with abg ewan, me and tieya.

masa keluar ngan aziz ni plak, ber-6
1st nak g mandi kat Hot Spring kat Ulu Legong.
aziz, zul, saye, tieya, edy ngan awek zul.

2nd kuar g berjalan jauh..tak ingat kat mane:
aziz, 2 org kwn aziz, tak tau name, tieya, me and edy.

heres the pictures:

si aziz

berenang lah mereka ini
tieya and edy
seronok sangat lah tu


tieya, edy, aziz dan saye







model kat atas feri neh






tieya cumel kan?

macam kapel.tp BUKAN!

ni la aziz. member lame. eh ye ke?knal mase skola menengah


edy 

our driver
comel tak??


tieya ni suke buat muke comel


makan eskem je keje dorang ni..tak abis2

dorang ni memang macam ni



















saye dan awek si zul 





posing kejap!















special thanks to edy, tie'ya, aziz and friends, shawal rizal, abang ewan uidm and sesape yang terlibat dalam malam sebelom final ini.. cewah..cam broadcasting plak.. cerita sebenar nye ade kat blog kawan2 saye..
minggu ni mood tak berape nak ade sebab masalah final.haha...









check this blog for more stories:


Tuesday, 12 April 2011

Happy birthday To me!

oh wow!
Happy Birthday to me,(4x)

im 19 already now.yeah...thats the fact that i should accept that im going to be old. *sad*
anyway, i have lots of great day last night. hanging out with my twin birthday SHAWAL RIZAL and with our friends (TIE'YEA, and ABG EWAN uidm).
best lepak2 kat Batu Feringgi, R&R Bagan Ajam and Queensbay. all of you are the best and having such a great night last night. :)
next time, kite pergi lagi yeh? suke....

Saturday, 9 April 2011

Study week

apa itu "STUDY WEEK" itu maknanya minggu belajar bagi pelajar yang akan menghadapi peperiksaan.dalam erti kata lain adalah final examination.

aku bukan na story about study week.tapi nak cerita ape yang berlaku pada aku sepanjang study week bermula pada hujung bulan March.
Sepanjang masa-masa atau sisa-sisa kehidupan sebelum meningkat ke semester yang lain, semua pelajar berdepan dengan minggu study week dan juga final exam yang akan menentukan samada mereka kena carry subjek tu atau tidak pada semester hadapan.

semester ini aku rasa study week aku ade la sikit2..tapi preparation untuk ulangkaji tu cam gila PEMALAS. frust ngan banyak subjek. minggu ni (Khamis, 7/4/2011) *eh betol ke tarikh tu?* ade straight test ngan kuiz.

OSHA - Test >  9.15 am till 10.15 am
Semiconductor Device - Test 2 > 10.30 am till 11.30 am
Engineering Mathematics 2 - Quiz > 12.15 p.m till 1.15 pm

macam best lah kan?tapi memang pecah kepala lah. pada hari jumaat pulak, ade test Electrical circuit. gila susah litar dia.ngan tak study nye.dah lebih teruk, AutoCAD punya subjek, aku sanggup tak tidur demi siapkan test ngan kuiz untuk submit sebelom pkul 8 am. rajin betol la aku kan?haha...

sepanjang BULAN yang stress ni, aku berjaya untuk curi masa bagi mengembirakan aku dan kurangkan redah didalam hati ni.ALHAMDULILLAH~

Saturday, 2 April 2011

am i SINGLE yet?

a few days left before my birthday is coming. guess what?
i'm SINGLE! yeah..i miss that tittle.*laugh* by the way, i'm quiet lonely for sometime..i mean, always.hmm...im waiting some one who can cure my heart..oh i wish it is him.nahh...i will never get him. he is going to be someone else husband, baby. cheer up!

oh my dear, why im being so dumb?waiting for some one who will not be mine?hmm....
anyway, although im going to celebrate my 19th birthday, this month (APRIL) is final examination month. oh im dead! arghhh!! opss..my stress is out of control..i am on my way to cry..oh im cry already..  ='(

my life is empty now. i think i need a hot chocolate this morning..oh yes.its 5.25 am now.i cant sleep.

feel free to drop any comment. :)

HEARTBEAT