Followers

our relation

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Sunday, 20 April 2014

AIR KELAPA BOLEH GANTIKAN PETROL??

YA, AIR KELAPA BOLEH GANTIKAN PETROL!

Satu lagi prestasi yg patut diberikan penghargaan untuk pereka enjin dan jurutera yang berhasil menemukan bahan bakar pengganti kepada petrol dengan hanya berbekal bahan asas daripada air kelapa. caranya pun relatif mudah :

1. Tuangkan air kelapa ke dalam botol kemudian diamkan sekitar 1 jam.


2. Masukan botol ke dalam beg & tutup rapat . Hindarkan dari sinar matahari kerana sinar matahari akan merosakkan molekul air kelapa tersebut.


3. Hidupkan motor anda & bergeraklah seperti biasa hingga anda kehabisan petrol yang ada di dalam tangki. Tetapi usah risau, anda sudah bersedia dengan bekalan bahan bakar yang baru.


4. Pada saat petrol anda habis, gunakan air kelapa yg sudah disiapkan tadi untuk anda minum, kemudian tolak@doronglah motor anda sampai stesen minyak terdekat. Badan sihat..., petrol pun jimat.

Friday, 7 March 2014

have a save journey in Aussie BFF ;(

sejak tingkatan 2 (2006), smpai sekarang 2014, walau konon taknak jumpa dah lepas PMR,
konon nye
 "Ah! aku tanak tengok muka kau dah!"
 tapi 2 tahun je. sebab dedua dapat tawaran masuk sekolah teknik berasingan.

then, dedua dapat tawaran sambung diploma, dedua dapat kat penang. ha! padan muka. tanak tengok muka memasing sangat! so hadap lah muka memasing balik di satu negeri yang sama, 3 tahun masa kita..sorang UITM, sorang politeknik. kan dekat tu?

ha, ape lagi..kami pun lepak lah..tapi tak slalu..bila kitorang free je..and best part yang aku paling suka, pau dia souvenir dari Korea and Australia! haha..thanks beb!

now, dia dah sambung degree kat Aussie, kali ni bebetul jauh okay..tempat yang dia idamkan..jurusan yang dia suka. hey! aku tak sedih ok?sebab kau akan jadi mangsa shopping aku.selamat shopping bagi pihak aku kat Aussie nanti!

congratulation my annoying bestfriend! 
Muhammad Syazli Bin S.M Salim

ok gambar dia takde. takut ade pulak yang berkenan kat member aku yang annoying ni..tapi takpe lah..aku nak attach jugak lah..nah!

sorry syaz, :)


Wednesday, 5 March 2014

10 Habits of Happy Couple

What does it take to be happy in a relationship? If you’re working to improve your  marriage, here are the 10 habits of happy couples.
1. Go to bed at the same time
Remember the beginning of your relationship, when you couldn’t wait to go to bed with each other to make love? Happy couples resist the temptation to go to bed at different times. They go to bed at the same time, even if one partner wakes up later to do things while their partner sleeps. And when their skins touch it still causes each of them to tingle unless one or both are too completely exhausted to feel sexually excited.
2. Cultivate common interests
After the passion settles down, it’s common to realize that you have few interests in common. But don’t minimize the importance of activities you can do together that you both enjoy. If common interests are not present, happy couples develop them. At the same time, be sure to cultivate interests of your own; this will make you more interesting to your mate and prevent you from appearing too dependent.
3. Walk hand in hand or side by side
Rather than one partner lagging or dragging behind the other, happy couples walk comfortably hand in hand or side by side. They know it’s more important to be with their partner than to see the sights along the way.
4. Make trust and  forgiveness your default mode
If and when they have a disagreement or argument, and if they can’t resolve it, happy couples default to trusting and forgiving rather than distrusting and begrudging.
5. Focus more on what your partner does right than what he or she does wrong
If you look for things your partner does wrong, you can always find something. If you look for what he or she does right, you can always find something, too. It all depends on what you want to look for. Happy couples accentuate the positive.
6. Hug each other as soon as you see each other after work
Our skin has a  memory of “good touch” (loved), “bad touch” (abused) and “no touch” (neglected). Couples who say hello with a hug keep their skin bathed in the “good touch,” which can inoculate your spirit against anonymity in the world.
7. Say “I love you” and “Have a good day” every morning
This is a great way to buy some patience and tolerance as each partner sets out each day to battle traffic jams, long lines and other annoyances.
8. Say “Good night” every night, regardless of how you feel
This tells your partner that, regardless of how upset you are with him or her, you still want to be in the relationship. It says that what you and your partner have is bigger than any single upsetting incident.
9. Do a “weather” check during the day
Call your partner at home or at work to see how his or her day is going. This is a great way to adjust expectations so that you’re more in sync when you connect after work. For instance, if your partner is having an awful day, it might be unreasonable to expect him or her to be enthusiastic about something good that happened to you.
10. Be proud to be seen with your partner
Happy couples are pleased to be seen together and are often in some kind of affectionate contact — hand on hand or hand on shoulder or knee or back of neck. They are not showing off but rather just saying that they belong with each other.

credit to: http://www.alternet.org/sex-amp-relationships/10-habits-happy-couples

Pages

    Saturday, 15 June 2013

    Selamat Hari Bapa, Abah!

    Assalammualaikum.

    hari bapa, semua orang nak sambut bagi meraikan pengorbanan sorang bapa..biarlah ada yang nak kata tak elok sambut atau apa2 sahaja lah, pada aku, bila lagi kita nak memperingati pengorbanan yang bapa kita lakukan kalau hari-hari kita sibuk dengan tugasan masing-masing. (June 16, 2013)

    oh ya, buat abah tersayang,
    abah with my lil cousin


    yang ini pula khas buat  semua bagi memperingati pengorbanan seorang bapa.


    p/s: kepada sesiapa yang telah kehilangan bapa, Al-Fatihah untuk Allahyarham..semoga beliau di cucuri rahmat daripada-Nya.


    Must Watch Movie (June 2013 - Disember 2013)

    Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh. Dan salam sejahtera!

    > Eh. Cerita apa yang best kat wayang sekarang? 
    > Eh. Wayang sekarang ada cerita apa? 
    > Eh. Esok tengok wayang nak? 
    > Eh. Ni cerita pasal apa ni? 
    > Eh. Cerita ni best ke?
    > Eh. Cerita apa keluar minggu depan?

    Banyak pulak soalankan? Haaa... Korang jangan risau ye. Ni aku dah cuba senaraikan seberapa banyak filem mesti tonton sepanjang bulan Jun sampai Disember tahun 2013 ni. Siap dengan tarikh lagi.mana yang takde tarikh tu, nanti akan di "update" kemudian. Jadi, korang dah boleh mula set masa dan tarikh untuk tengok filem apa lepas ni. Terima kasih diucapkan kepada aku. Boleh tak camtuh?


    Monsters University
    20 Jun 2013


    Sinopsis: Tentang Mike dan Sulley semasa mereka sedang menuntut di Monsters University.

    Pengarah: Dan Scanlon

    Pelakon: Nathan Fillion, John Goodman dan Steve Buscemi


    Man of Steel
    13 Jun 2013


    Sinopsis: Seorang budak lelaki mendapat tahu bahawa dia mempunyai kuasa yang luar biasa.

    Pengarah: Zack Snyder

    Pelakon: Henry Cavill, Amy Adams dan Michael Shannon


    World War Z
    20 Jun 2013


    Sinopsis: Gerry Lane mengelilingi dunia bagi menghentikan wabak Zombie yang telah menggulingkantentera dan kerajaan dan mengancam untuk memusnahkan manusia.

    Pengarah: Marc Forster

    Pelakon: Brad Pitt, Mireille Enos dan James Badge Dale


    Despicable Me 2
    3 Julai 2013


    Sinopsis: Gru telah direkrut oleh Anti-Villain League untuk membantunya menangani penjenayah yang dahsyat.

    Pengarah: Pierre Coffin, Chris Renaud

    Pelakon: Ken Jeong, Steve Carell dan Kristen Wiig


    The Lone Ranger
    4 Julai 2013


    Sinopsis: Pahlawan orang asli Amerika, Tonto, menceritakan kisah bagaimana John Reid berubah daripada seorang lelaki biasa yang menegakkan undang-undang kepada seorang lagenda keadilan.

    Pengarah: Gore Verbinski

    Pelakon: Johnny Depp, Armie Hammer dan William Fichtner


    Pacific Rim
    Julai 2013


    Sinopsis: Apabila serangan daripada makhluk asing mula mengancam kewujudan Bumi, robot-robot gergasi yang dipandu oleh manusia telah dikerahkan untuk menghapuskan ancaman tersebut.

    Pengarah: Guillermo del Toro

    Pelakon: Charlie Hunnam, Idris Elba dan Charlie Day


    The Wolverine
     25 Julai 2013


    Sinopsis: Wolverine berhadapan dengan musuhnya daripada masa lalu yang akan memberi kesan kepada masa depannya.

    Pengarah: James Mangold

    Pelakon: Hugh Jackman, Famke Janssen dan Will Yun Lee


    Percy Jackson: Sea of Monsters
    Ogos 2013


    Sinopsis: Dalam usaha menyelamatkan syurga mereka, anak kepada Poseidon dan rakan-rakannya telah memulakan pengembaraan di Sea of Monsters untuk mencari lagenda Golden Fleece dan seterusnya menghalang kebangkitan kuasa jahat daripada zaman silam.

    Pengarah: Thor Freudenthal

    Pelakon: Alexandra Daddario, Logan Lerman dan Nathan Fillion


    Elysium
    22 Ogos 2013


    Sinopsis: Pada tahun 2154, rakyat yang kaya ditempatkan di stesen angkasa manakala yang lain pula tinggal di Bumi yang telah rosak. Seorang lelaki telah bertindak dengan misi untuk menegakkan kesaksamaan.

    Pengarah: Neill Blomkamp

    Pelakon: Matt Damon, Jodie Foster dan Sharlto Copley


    Kick-Ass 2
    8 Ogos 2013


    Sinopsis: Wira Kick-Ass menyertai sekumpulan rakyat biasa untuk memerangi jenayah dengan memakai kostum. Sementara itu, Red Mist telah merancang plot untuk membalas dendam tetapi melibatkan orang-orang yang Kick-Ass kenali.

    Pengarah: Jeff Wadlow

    Pelakon: ChloĆ« Grace Moretz, Jim Carrey dan Aaron Taylor-Johnson


    Diana
    September 2013


    Sinopsis: Filem ini menceritakan dua tahun terakhir dalam hidup Puteri Diana, mengenai kempen beliau dalam menentang perlombongan tanah dan hubungan beliau bersama pakar bedah, Dr Hasnat Khan.

    Pengarah: Oliver Hirschbiegel

    Pelakon: Naomi Watts, Lee Asquith-Coe dan Naveen Andrews


    Thor: The Dark World
    November 2013


    Sinopsis: Apabila Jane Foster menjadi sasaran penghuni dunia gelap Svartalfheim, Thor berusaha sedaya-upaya untuk melindunginya.

    Pengarah: Alan Taylor

    Pelakon: Chris Hemsworth, Natalie Portman dan Anthony Hopkins


    The Hunger Games: Catching Fire
    November 2013

    Sinopsis: Katniss Everdeen dan Peeta Mellark menjadi sasaran The Capitol selepas kemenangan mereka di Hunger Games ke-74 telah mencetuskan pemberontakan di Districts of Panem.

    Pengarah: Francis Lawrence

    Pelakon: Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson dan Liam Hemsworth


    The Hobbit: The Desolation of Smaug
    Disember 2013

    Sinopsis: Orang-orang kerdil, Bilbo dan Gandalf berjaya melepaskan diri daripada Misty Mountains. Pengembaraan diteruskan bagi mendapatkan semula emas daripada seekor naga bernama Smaug.

    Pengarah: Peter Jackson

    Pelakon: Martin Freeman, Richard Armitage dan Ian McKellen


    Dalam banyak banyak filem kat atas ni, filem apa paling korang teruja nak tengok? Meh kongsikan kat ruangan komen. Nak tahu filem apa yang aku paling teruja nak tengok? SEMUA FILEM DI ATAS. Haha! Aci tak? Apa apa pun, selamat berhujung minggu!

    HEARTBEAT